Hier vind je enkele leuke, interessante links

 

www.ushersyndroom.be: informatie over het Ushersyndroom.

 

Stichting Wetenschappelijk onderzoek Doofblindheid: een organisatie die wetenschappelijk onderzoek doet om o.a. Retinitis Pigmentosa tegen te houden. Heel wat doofblinde mensen houden acties om geld te verzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar Usher.

 

Stichting Ushersyndroom is een netwerkorganisatie voor en door mensen met het Ushersyndroom, ondersteund door hun sociale omgeving. Het hoofddoel van de stichting is fondsenwerving ter bevordering van wetenschappelijk onderzoek. Dit onderzoek moet leiden tot een effectieve behandeling van Ushersyndroom.

 

Kennisportaal visuele handicap: Een prachtige portaalsite voor blinden en slechtzienden, gemaakt door Kim Bols, een blinde jonge vrouw.

 

Dopjesactie: Verzamel dopjes voor een goed doel, verzamel de dopjes van plastic flessen ten voordele van het Belgisch Centrum voor geleidehonden. De dopjes worden door het BGC naar een recyclagebedrijf gebracht die de dopjes verwerkt. Voor al die dopjes krijgt het BGC geld waarmee ze blindengeleidehonden kunnen financieren. Alles over de Dopjesactie lees je op deze website.

 

Vlaamse Gebarentaal: Ontdek hier wat je altijd wou weten over Vlaamse gebarentaal.

 

Loesje: Loesje is een vereniging die posters maakt met teksten die vaak getint zijn door politiek en actualiteit maar met een humoristische noot. Er zitten ook grappige uitspraken tussen! Neem gerust een kijkje op hun website.